Ιλάιασεν και Κόβαλτσικ νίκη με την 1η συμμετοχή


Ο Πέτερ Ιλάιασεν και η Ζίστινα Κόβαλτσικ κέρδισαν στην 1η τους συμμετοχή στον αγώνα αντοχής Βασαλόπετ…
Ο σκιέρ από την Νορβηγία, Πέτερ Ιλάιασεν, κέρδισε τον αγώνα των ανδρών μπροστά από τους Άντερς Όκλαντ (Anders Aukland) και Στάνισλαβ Ρέζακ (Stanislav Rezác) ενώ η Πολωνή Ζίστινα Κόβαλτσικ (Justyna Kowalczyk) κέρδισε τον αντίστοιχο αγώνα γυναικών μπροστά από την Μπρίτα Γιόχανσον Νόργκεν (Britta Johansson Norgren) και την Σεράινα Μπόνερ (Seraina Boner).
Σχεδόν 14.000 από τους 15.800 αθλητές ου είχαν δηλώσει συμμετοχή, συμμετείχαν στο 91η αγώνα Βασαλόπετ. Ο Άντερς Σόντεργκριν έπιασε ένα καλό ρυθμό από το ξεκίνημα (Anders Södergren) ωστόσο σύντομα πριν την Mångsbodarna, ισοφαρίστηκε από τον Νορβηγό Αντρέας Νάιγκααρντ (Andreas Nygaard) που έφτασε πρώτος στο Risberg.
Το προβάδισμα ωστόσο στο Evertsberg είχε ο Στάνισλαβ Ρέζακ, με ένα γκρουπ 12 ατόμων να διατηρεί το προβάδισμα σ΄αυτό το σημείο.

 Στο Hökberg έμειναν μόλις τέσσερις σκιέρς απομακρυσμένοι από τους υπόλοιπους. Οι δυο βετεράνοι, ο 43χρονος Όκλαντ και ο 42χρονος Ρέζακ εναντίον του 29χρονου μόλις Ιλάιασεν. Τα νιάτα εν τέλει κέρδισαν την εμπειρία καθώς ο Ιλάιασεν είχε περισσότερες δυνάμεις στο τέλος και δεν μπόρεσαν να τον απειλήσουν οι άλλοι.
Η καλύτερη θέση έως τώρα στην καριέρα του Ιλάιασεν σε Παγκόσμιο Κύπελλο ήταν μια 4η θέση στο Holmekollen το 2009 σε αγώνα 50 χιλιομέτρων. Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2011 στον ίδιο αγώνα στο ίδιο στάδιο ήταν 11ος αλλά φέτος έπιασε ταβάνι στην απόδοση του.
Στις γυναίκες, η Μπρίτα Γιόχανσον Νόργκεν και η Σεράινα Μπόνερ είχαν το προβάδισμα μαζί μετά το πέρασμα του Smågan. Η Κόβαλτσικ ήταν αρκετά πίσω στο ξεκίνημα και κάποια στιγμή έσπασε το ένα μπαστούνι της οπότε αναγκάστηκε να σκιαρίσει με ένα μόλις χάνοντας πολύτιμο έδαφος. 
Ωστόσο δεν τα παράτησε και στο Evertsberg, η Πολωνή σκιέρ ήταν μόλις πέντε δευτερόλεπτα πίσω από την Ελβετή Σεράινα Μπόνερ μέχρι να πάρει το προβάδισμα.
Σταδιακά η Κόβαλτσικ αύξησε την διαφορά της και στο τέλος πέρασε την γραμμή του τερματισμού 4 δευτερόλεπτα μπροστά από την Νόργκεν και πάνω από 8 δευτερόλεπτα μπροστά από την Μπόνερ.
 Η χαρούμενη και χαμογελαστή Κόβαλτσικ δήλωσε: «Ήταν ένας δύσκολος αγώνας και είμαι χαρούμενη με την νίκη. Είμαι πολύ ευτυχισμένη».
Post source : sports8.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου