Η μεγάλη γιορτή του Ορειβατικού Σκι...

 
PictureΗ συνταγή ήταν γνωστή από την περασμένη χρονιά και δεν θα μπορούσε και το φετινό 2ο  Φεστιβάλ Ορειβατικού Σκι να είναι τίποτα λιγότερο από μια μοναδική εμπειρία αισθητική και χιονοδρομική!
Αισθητική γιατί τα δύο απογεύματα στο συνεδριακό κέντρο του Καρπενησίου παίχτηκαν έργα και ειπώθηκαν πράγματα που άγγιξαν τις ευαίσθητες χορδές κάθε ορειβάτη- χιονοδρόμου και χιονοδρομική γιατί όπως και να το κάνουμε όταν στα μισά χιονοδρομικά κέντρα της Ελλάδας μαζεύουν γρούβες, είναι μοναδικό να γλιστράς επί δύο μέρες σε απίστευτες πλαγιές και με τρελή παρέα..
Οι ομιλίες που ακούστηκαν την Παρασκευή και το Σάββατο ήταν εμπνευσμένες ενώ οι ταινίες που προβλήθηκαν καθήλωσαν το κοινό. 
Η φιλοξενία των διοργανωτών για άλλη μια φορά ζεστή με τοπικά προϊόντα που προσφέρονταν στην υποδοχή, ζεστό κρασί στην πλατεία του Καρπενησίου από το Δήμο κ.α. Από το "κοινωνικό πρόγραμμα" δεν έλειπε και το ξέφρενο πάρτι στο Σαλούν το βράδυ του Σαββάτου.
Στα καθαρά χιονοδρομικά, το Σάββατο το βουνό δεν ήταν τόσο φιλόξενο καθώς είχε ομίχλη αλλά τα μικρά ανοίγματα έδωσαν θάρρος στους συμμετέχοντες και βρέθηκαν σχεδόν όλοι στην ψηλή κορυφή. 
Έστω και για λίγο απόλαυσαν τη θέα και κατηφόρισαν άλλοι ακολουθώντας τη διαδρομή της ανάβασης για να πέσουν ξανά στα όρια του χιονοδρομικού και άλλοι στα βορινά λούκια. Το πρωί της Κυριακής επιφύλασσε μια ιδιαίτερα ευχάριστη έκπληξη- μπλε ουρανός. Ήταν η δικαίωση για όσους αψήφισαν τις "κασσάνδρες" και βρέθηκαν στο Καρπενήσι. Οι εικόνες μιλούν από μόνες τους και η όποια περιγραφή μάλλον περισσεύει.
 Το ραντεβού για τους φίλους του αθλήματος ανανεώνεται για το Snow Leopard Day στα Άγραφα στο  Βουτσικάκι 15-16 Φλεβάρη.      

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου