Που Θα κάνετε Speedflying ή Speedridinng

Στην Ελλάδα σχεδόν όλα τα χιονοδρομικά κέντρα είναι κατάλληλα για speedflying. Παρότι οι πλαγιές δεν είναι αντίστοιχες των Αλπικών Κέντρων σε μέγεθος υπάρχουν πολλά σημεία όπου είναι ιδανικά για αυτό το νέο σπορ.
Το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού η έλλειψη δέντρων και οι μεγάλες πλαγιές το κάνουν ουσιαστικά παράδεισο για το speedflying.
Η κατάβαση από την κορφή του συνδετικού στα 2.200 μέτρα μέχρι το πάρκινγκ στα 1.750 μέτρα είναι από τις καλύτερες πλαγιές στην Ελλάδα και το 2008 έγιναν οι πρώτες απολαυστικές καταβάσεις.
 Η περιοχή της Σαχάρας είναι ένα ακόμα εξαιρετικό πεδίο.
Φυσικά και στην κοιλάδα των Κελλαριών νωρίς το πρωί και μετά την τελευταία κατάβαση χιονοδρόμων είναι εξαιρετικό πεδίο για speedflying ενώ η αριστερή κατάβαση του αναβατήρα Βάκχου με πεδίο εκτός πίστας και ελάχιστους χιονοδρόμους είναι ιδανική για περιοχή εκμάθησης.
Στα Καλάβρυτα η εκτός πίστα περιοχή της Στύγας είναι ιδανική, όπως και η απολαυστική πτήση πάνω από τα δέντρα στις πλαγιές του Αυγού, ενώ και στο Καρπενήσι υπάρχουν εξαιρετικές εκτός πίστας πλαγιές.
Στην Βόρεια Ελλάδα τα καταλληλότερα χιονοδρομικα είναι το Σέλι και το Καιμακτσαλάν ενώ το Φαλακρό με τις μεγάλες εκτός πίστας εκτάσεις του τετραθέσιου αναβατήρα σίγουρα θα γίνει ένα από τα καλύτερα μέρη στην Ελλάδα στο μέλλον.
Όποιος ενδιαφέρεται θα πρέπει καταρχάς να φτάσει σε ικανοποιητικό επίπεδο σκι. Από όσους μαθητές ξεκίνησαν όσοι είχαν καλό επίπεδο στο σκι έμαθαν χωρίς καμία δυσκολία. Ο Μαθητής σύντομα θα φτάσει σε καλό επίπεδο χειρισμού speedwing ενώ βοηθάει το να έχει κάνει παραπέντε ή kitesurfing.. Ένα search στο youtube θα λύσει κάθε απορία.
Το μέλλον υπόσχεται περισσότερα....

Επειδή τα Ελληνικά βουνά έχουν τεράστια ανεκμετάλλευτα πεδία με χιόνι πολύ περισσότερο από αυτό των υφιστάμενων χιονοδρομικών, έχει ήδη ξεκινήσει η προσπάθεια για ναύλωση ελικοπτέρου, εξοπλισμού ασφαλείας και κινηματογραφικού υλικού ώστε να γίνουν μερικές από τις μεγάλες καταβάσεις που διαθέτουν τα Ελληνικά βουνά και να καταγραφούν σε βίντεο. Αν σκεφτεί κανείς ότι η μεγαλύτερη πίστα σε Ελληνικό χιονοδρομικό είναι 2 χλμ είναι κατανοητό ότι οι παρακάτω καταβάσεις είναι πολύ μεγαλύτερες.

more info  http://www.skimag.gr  
Από τον Μιχάλη Ζιώτη (mziotis@gmail.com


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου