Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να μάθουν τα παιδιά σας σκι

Οι χειμερινές διακοπές με τα παιδιά, προϋποθέτουν σωστή οργάνωση. Το πρώτο που θα πρέπει να αναρωτηθείτε είναι εάν αυτό το σπορ εντυπωσιάζει τα παιδιά σας. Ίσως κεντρίσετε το ενδιαφέρον τους λέγοντας τους ιστορίες για γνωστούς σκιερ, δείτε παρέα άλμπουμ με φωτογραφίες από χιονισμένες πλαγιές ή ταινίες σχετικού περιεχομένου.
 Εάν εσείς είστε λάτρεις των χειμερινών σπορ, αυτό σίγουρα θα παρασύρει τα παιδιά σας, αλλά όπως σε κάθε τομέα, μην παραβλέπετε τις δικές τους επιθυμίες, παρασυρμένοι από δικά σας «θέλω». 
 Εάν επισκεφτείτε για πρώτη φορά βουνά και τα παιδιά σας είναι πολύ μικρά βρείτε απλούς τρόπους να χαρείτε παρέα την φύση.
Με κινητικά παιχνίδια, κάντε τα να ανακαλύψουν την διαφορά της ανηφόρας από την κατηφόρα όχι μόνο για να βελτιώσουν τον έλεγχο του σώματός τους, αλλά και για να μάθουν να αντιλαμβάνονται το γύρω τους περιβάλλον....

 Μπορεί ως ενήλικες, κάποια πράγματα να τα θεωρούμε δεδομένα, αλλά στοιχεία της φύσης όπως πλαγιές, λόφοι, στροφές, δέντρα και γενικώς φυσικά εμπόδια, είναι πράγματα που ένα παιδί πρέπει να τα ανακαλύψει και μόνο έτσι θα μπορεί να κινηθεί πιο εύκολα και να νιώσει σιγουριά.
 Είναι καλύτερα ένα παιδί να έχει εμπειρία από κοντινές εκδρομές στη φύση πριν επισκεφτεί ένα χιονισμένο βουνό. .
Σε αυτές τις εκδρομές, παίξτε μαζί τους κυνηγητό, κρυφτείτε πίσω από δέντρα, πηδήξτε πάνω από μικρά εμπόδια
Όλ’ αυτά θα σας εξοικονομήσουν πολύ χρόνο και θα σας γλυτώσουν από πολλά προβλήματα όταν το παιδί θα φτάσει σε ένα χιονοδρομικό που οι συνθήκες είναι πιο «άγριες» (περισσότερος κόσμος, κρύο, χιόνι, νέο περιβάλλον και καινούργιες παραστάσεις). Μην παραδώσετε τα παιδιά σας κατευθείαν σε μια σχολή σκι. Δώστε τους λίγο χρόνο να εξοικειωθούν με το νέο περιβάλλον.
Πηγή :http://www.paidorama.com

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου