Το ορειβατικό σκι για αναψυχή

Οι απροσπέλαστες, για πολλούς, πλαγιές των χιονισμένων βουνών καθώς και τα χιονισμένα δάση, είναι οι περιοχές που προσφέρουν ιδιαίτερες συγκινήσεις στους φίλους του ορειβατικού σκι, οι οποίοι μέσα σε κατάλευκα τοπία μπορούν να απολαμβάνουν την αίσθηση του δέους και τη δύναμη του βουνού. 

Ταυτόχρονα το ορειβατικό σκι είναι μία ήπια μορφή άθλησης στο χιόνι, αφού δεν απαιτούνται ούτε εγκαταστάσεις, ούτε λίφτ, ούτε τεχνητές πίστες των χιονοδρομικών κέντρων, για να πραγματοποιηθεί...

Παράλληλα, δίνεται η ευκαιρία στους ορειβάτες να αποκτήσουν καινούριες και ασυνήθιστες εμπειρίες, αφού μαθαίνοντας σκι μπορούν να απολαμβάνουν εντελώς διαφορετικά την ανάβαση και την κατάβαση στα χιονισμένα βουνά.
Αλλά και όσοι δεν ικανοποιούνται από το κλασικό σκι σε πίστες χιονοδρομικών κέντρων και αναζητούν πιο «δυνατές» συγκινήσεις, έχουν την ευκαιρία να ζήσουν καινούριες εμπειρίες σε χιονισμένα βουνά με αυθεντική ακόμα φύση.
Το ορειβατικό σκι, μας διευκολύνει στην κίνηση μας στο ορεινό βουνό, με μεγαλύτερη ταχύτητα (άρα  λιγότερο χρόνο) και λιγότερο κόπο.
 Και αν αυτό ισχύει στην ανάβαση, στην κατάβαση ο ορειβάτης που χρησιμοποιεί σκι θα χρειαστεί ίσως και υποπενταπλάσιο (ίσως και λιγότερο) χρόνο σε σχέση με κάποιον άλλο που κατεβαίνει με τα πόδια. Στο βουνό, η ταχύτητα ισούται με ασφάλεια, οπότε να το πρώτο θετικό σημείο.
 Και το δεύτερο: η κατάβαση με τα σκι είναι και πολύ πιο fun!
 Επίσης,το ορειβατικό σκι προσφέρει, μια υψηλών απαιτήσεων αεροβική άσκηση σε ιδανικό περιβάλλον, περικλείοντας υψηλές απαιτήσεις από το σύνολο του ορειβατικού παιχνιδιού, καθαρό μυαλό, άριστη νευρομυική συναρμογή, καλό μυικό σύστημα κτλ.
 Αυτό φυσικά δεν μας εμποδίζει να ξεκινήσουμε από όποιο σημείο βρισκόμαστε και με το ορειβατικό σκι να φτάσουμε όπου ονειρευόμαστε και μας αξίζει. 
πηγη : skifun.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου