Χιονοδρομικό Κέντρο Βίτσι


Το χιονοδρομικό κέντρο Βέρνου ή Βίτσι όπως αλλιώς είναι γνωστό, βρίσκεται στις νότιες πλαγιές του όρους Βίτσιου και σε υψόμετρο 1.875 μ. Απέχει από την πόλη της Καστοριάς 23 χλμ. και βρίσκεται στα βόρεια του χωριού Πολυκέρασος, στο δρόμο που οδηγεί από την Καστοριά στη Φλώρινα. Η διαδρομή προς το χιονοδρομικό κέντρο περνά από γραφικούς οικισμούς και ανάμεσα στην καταπράσινη φύση.


Η γνωριμία με το ορεινό σύμπλεγμα του Βιτσίου αποτελεί μια μοναδική εμπειρία που κάθε επισκέπτης της Καστοριάς αξίζει να ζήσει. Η περιοχή έχει μείνει ανεπηρέαστη από την ανθρώπινη δραστηριότητα και διατηρεί την μοναδική ομορφιά της άγριας φύσης. Τα πυκνά δάση οξιάς και τα σπάνια είδη χλωρίδας που φύονται σ’ αυτά αλλά και τα σπάνια είδη του ζωικού βασιλείου που έχουν βρει καταφύγιο στις πλαγιές του Βίτσι, δημιουργούν μοναδικές εικόνες που μένουν αξέχαστες σε κάθε ταξιδιώτη. Αξίζει να αναφέρουμε ότι το Βίτσι προστατεύεται σε εθνικό επίπεδο ως καταφύγιο θηραμάτων και αποτελεί ιδανικό βιότοπο για την απειλούμενη με εξαφάνιση αρκούδα.

Το χιονοδρομικό κέντρο Βιτσίου είναι ένα από τα μικρότερα της χώρας. Παρόλα αυτά είναι ιδιαίτερα δημοφιλή στους λάτρεις του αθλήματος καθώς λειτουργεί σε μια υπέροχη τοποθεσία και διαθέτει μαγευτική θέα προς τη λίμνη Βεγορίτιδα, τη λίμνη Πετρών, τη λίμνη Καστοριάς και τη Μικρή και Μεγάλη Πρέσπα.
Διαθέτει 3 συρόμενους αναβατήρες και 5 συνολικά πίστες για σκι, οι οποίες είναι χαραγμένες μέσα σε πυκνό δάσος, έχουν κοινή αφετηρία και απευθύνονται σε αρχάριους αλλά και σε έμπειρους σκιέρ, καθώς και μια πίστα για snowboard.
Επίσης, στις εγκαταστάσεις το χιονοδρομικού κέντρου λειτουργεί καφετέρια, μπαρ, και εστιατόριο. Ακόμη κι αν δεν τολμήσετε να δοκιμάσετε τις ικανότητές σας στο σκι, αξίζει να επισκεφθείτε το χιονοδρομικό κέντρο και να απολαύστε το καφέ ή το γεύμα σας με θέα το μαγευτικό χιονισμένο τοπίο.

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ
ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6944709190
ΔΗΜΟΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ 24670 28341 – 50

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου